Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hősök Napja

2017.06.15

 

2001. évi LXIII. törvény amely a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a Magyar Hősök Emlékünnepéről szól.

„A magyarság hosszú, nehéz történelme során, különösen a honfoglalás és Szent István király ezer esztendővel ezelőtt történt államalapítása óta a haza megszámlálhatatlan fia és leánya harcolt fegyverrel vagy anélkül Magyarország, a magyar nemzet védelmében, illetve vállalt vértanúságot a hazáért. Tetteik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy fennmaradt a magyar nemzet és a magyar állam.”

Nyíregyháza Megyei jogú Város Önkormányzata és a Magyar Honvédség 6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi irodája Hősök napi rendezvénysorozattal emlékezett meg a magyar hősökről ill. minden nemzet katonájáról akik a magyar földben nyugszanak. A megemlékezés a nyíregyházi Hősök Temetőjében kezdődött ünnepélyes zászlóbehozatallal, emlékezetes és megfontolandó beszédet mondott Dr. Ruszin Romulus dandártábornok úr az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka. A rendezvény a város I. világháborús emlékművénél folytatódott, s a II. világháborúban hősi halált halt nyíregyházi katonák emlékművének koszorúzásával fejeződött be.

Köszönjük a meghívást! Megtiszteltetés volt méltóképpen megemlékezni hőseinkről a Hősök Napján Nyíregyházán a Honvédsuli M.kir. II. Rákóczi Ferenc 12. honvédgyalogezred hagyományőrzőinek szolgálatával.

 

A mappában található képek előnézete Hősök Napja