Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megkezdődött a VI. Emlékmenet a Doni Hősökért rendezvény szervezése

2017.10.12

A munka sok és hosszú, rengeteg időt vesz igénybe. Azonban a cél nemessége mindent felülír, emberi időt, tevékenységet. A 2018-ban megrendezendő „Doni túra” most nagy kihívást állított elénk. Az akart hatalmas. Civilek, gyerekek, fiatal felnőttek együtt közösen 160 km-en keresztül a Doni Hősökért. Nemcsak a saját emlékezésünkről szól bár már ebben a században ezt is nagy öröm megélni. Szól azoknak az embereknek, akik látnak minket a menet során, akik velünk együtt megemlékeznek, akik csatlakoznak hozzánk, s azoknak, akik kifejezik felénk tiszteletüket, a kornak, a történelem tanításának és szól a Magyar Nemzetnek. Így hát a XVIII. Doni Hősök Emléktúra szervezése hivatalosan is megkezdődött, benne a Honvédsuli 160 km táv előkészítésével. A Szabolcs – Szatmár – Bereg megyei szakaszokon kívül – erősítve a civil összefogás jelentőségét – több megyei szakaszhoz is csatlakozni fogunk. Az Országos Előkészítő Bizottságnak ez a feladata, összehangolni a túrákat, segíteni a szervezők munkáját s mindez az idén Egerben kezdődött el. Figyelembe véve egy örök igazságot Ruta Sepetys szavaival élve:  „ Amikor a túlélők már meghaltak, a mi felelősségünk, hogy ne tűnjön el velük az igazság.”

Január 13. Nógrád megye 10 km /M.kir. 23. (losonczi) honvéd gyalogezredre  emlékezünk/

Január 27-28-29-30. Szabolcs – Szatmár – Bereg megye szabolcsi szakasza 100 km /M.kir. „II. Rákóczi Ferenc” 12. honvéd gyalogezredre emlékezünk/

Február 17-18. Szabolcs – Szatmár – Bereg megye Szatmár-beregi szakasza 50 km, ahol az országos XVIII. Doni Hősök Emléktúra és a VI. Emlékmenet a Doni Hősökért rendezvényünk együttes záróünnepségére kerül sor.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt akár résztávokra, megemlékezésekre, az emlékestekre, vagy a teljes szakaszra!

 

 

A mappában található képek előnézete Szervező bizottság