Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Így látjuk mi a pedagógusokat!

2020.06.07

Különös világ a pedagógusok, óvodapedagógusok univerzuma. Oly hatalom van a kezükben melyet halandó ember ritkán gondol végig. Ők gyermekeket kapnak, akiket formálhatnak, taníthatnak, faraghatnak, avagy a jelenben a jövőt alkotják. Nagyon sok múlik rajtuk, nem kevesebb mint a jövőnk. Amikor a gyermekek erős alapot kapnak, akár egy sziklakő, abból maga a Nemzet forrása törhet elő.

 

ped1.jpg

 

A tanárok hivatásuk gyakorlása során teremtenek, azonban a sikereses erdményhez együtt kell működniük magával a gyermekkel, a szülőkkel, az intézményi keretrendszer szabályozásával, a kollégákkal, a fejlődő rohanó ütemben száguldó tudományos illetve technikai fejlődéssel. Olykor szembe kell nézniük veszéllyel, hamis divatirányzatokkal, ideológiákkal, mégis elmondhatjuk a legszebb és legszentebb feladat ebben a világban egy kicsiny gyermek felkészítése az életre. Azonban a legbonyolultabb, legingoványosabb talaj is, hiszen minden gyermek gondozásával, nevelésével, tanításával egy világot teremtünk, amely a világot formálja, nemcsak az egyén sorsát, de mindenkiét.

 

ped3.jpg

 

A katedrára felállni óriási felelősség, ezért gondoljuk úgy, hogy cipész maradj a kaptafánál. A Honvédsuli alapjaiban kiegészíti a pedagógusok munkáját. Bekapcsolódunk tanmenetbe, segítjük az aktuális tananyag szemléltetését a valóságban, legyen szó biológiáról, földrajzról, történelemről, fizikáról, , testnevelésről, kémiáról, ének-zenéről, vagy akár rajzórákról, sőt egyéb más speciális tantárgyakról is. Tiszteljük, becsüljük tanáraink munkáját ezért igyekszünk segíteni azt, mindez kölcsönös.

 

ped6.jpg

 

Óriási szívdobbanással éljük meg azokat a pillanatokat amikor óvónénitől vagy tanárbácsitól kapunk felkérsét foglalkozások megtartására, vagy a honvédsulis rendezvényeken való részvételük jelent nagy örömet nekünk. Tapasztalataink alapján Magyarország pedagógusai kreatívak, leleményesek, dinamikusak, legyen szó digitális oktatásról, vagy a doni túrán való aktív részvételről, esetleg egy katonai dalfesztiválra való felkészülésről.

 

ped4.jpg

 

Köszönjük nemzetünk pedagógusainak áldozatos munkáját, az együtműködést és a közös tehervállalást az ifjúság hazafias nevelésében.

 

- Honvédsuli -