Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Történelem érettségi előtt honvédsulis kadétként

2020.05.05

Egy időre megszűnt a zsivaly az iskolákban. Az élet azonban nem állt meg. A Honvédsuli Kadét Program létében némi változás következett be, igaz csak a formalitásokat figyelembe véve. Az oktatási forma, a kapcsolattartás sőt a projektek kivitelezése is hivatalosan online keretek között működik, ami egyébként eddig is része volt úgy általában a mindennapjainknak.

 

1.png

 

A Honvédsuli megszületésekor lefektetésre került a fundamentum. A program kialakításakor olyan értékrendet vettünk alapul, mint a hazaszeretet, bajtársiasság, tisztelet és még felidézhetnénk hosszú sorokon keresztül azon katonai erényeket, amelyek a magyar honvéd emberi eszköztárában ott voltak történelmünk során, s mind a mai napig ott vannak.

 

3.jpg

 

Szemléljük csak meg a katonai erényeket milyen módon is lehet ötvözni az önként érdeklődő fiatalok számára. A társadalmi felelősségvállalás során, ha a haza védelméről van szó, s jelen helyzetben kijelenthetjük, hogy arról van szó, akkor mindenki maradjon a kaptafánál. A Magyar Honvédség szüntelen fegyveresen védi Magyarország területi, gazdasági értékeit, illetve a legfontosabbat a magyar emberek életét, ha kell életük árán is.

 

 

2.jpg

 

A kadétok számára programjainkkal igyekszünk mindazt érzékeltetni, mit is jelentenek ezek a szavak. Segítségül hívjuk olykor a történelmet, olykor a jelent, egy helyzetet annak érdekében, miszerint ne csak megértsék, hanem érezzék a súlyt, amit egy vállalt eskü jelent.

 

4.jpg

 

A közelgő történelmi érettségi margójára a tapasztalatok alapján már bátran rámerjük írni, az élménypedagógia valóban segít feldolgozni a történelmet. A számok, tények ne csak bemagolt statisztikai adatokként leledzenek a fiatalok fejében, hanem értsék meg azt a tételt összefüggéseiben. Ez egy, a civil szervezetünk által önként vállalt feladatai közül.

 

- Honvédsuli -