Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megemlékezések, koszorúzások

Teremtsen igényt települése minőségi megemlékezéseire, koszorúzásaira a Honvédsulival!

 

Miért elengedhetetlen az állami - nemzeti ünnepek, emléknapok, megemlékezések szerves részének, a koszorúzásnak tökéletes kivitelezése?

Egyrészt a megfelelő tiszteletadás a Magyar Nemzet nagyjaink alapvető jogon jár! Ezen jellegű rendezvények önmagukban az emlékezésről ill. a tiszteletadásról szólnak. Ezért általában a záró momentum maga a koszorúzás vagyis az utolsó kép amit a résztvevők látnak. Többnyire ez a kép (élmény) marad meg tartósan a résztvevőkben így magáról a rendezvényről is!

Megoldás:

A Honvédsuli ez irányba képzett kadétjai emelkedett hangulatú koszorúzást eredményeznek. Akik megfelelő állóképességgel, felszereléssel és ruházattal rendelkeznek mely hitelessé teszi a rendezvényt. A díszőrség felállása és a koszorúzás katonai rendtartás szerint történik. A ceremónia jellegének megfelelően megjelenésünkben többféle alternatívát is nyújtunk, a Honvédsuli rendszeresített formaruhájával, valamint korhű I., illetve II. világháborús egyenruhákkal és felszerelési tárgyakkal is rendelkezünk (ha a rendezvény témája úgy kívánja). 

Mi történik ha nem jól választ?

A rendezvények minőségére rombolólag hathat amennyiben felkészületlen mozgásában alakiatlan személyek hajtják végre ezen vizuális szempontok szerint is kiemelkedően fontos  eseményt mint a koszorúzás, díszőrség. pl: Egy állóképességében gyengébb díszőr (zászlótartó) aki nem képes egyenesen állni, rogyasztott  térddel - bokával  hajtja végre a feladatot nos nem csak tiszteletlen hanem negatív képet fest a rendezvény utolsó pillanatairól mely megmarad a résztvevőkben. Azonban számtalan buktatója van még egy rosszul kivitelezett koszorúzásnak.

Egy kis protokoll segítség:

Célszerű, ha a szervezők rendelik az összes koszorút. A koszorúzás előtt egy erre kijelölt helyen gyűjtik be a koszorúkat, a meghívóban közölni kell a koszorúzóval a teendőit. A koszorú megrendelésénél meg kell mondanunk a méretét, hogy élővirág vagy babér legyen, és meg kell adni a szalagszöveget is. A szöveg ne legyen hosszú, és két részre lehessen bontani. A szervezőknek meg kell állapítaniuk a koszorúzók sorrendjét.

Állami ünnepségeken a sorrend koszorúzáskor:

1. a Köztársaság elnöke,

2. az Országgyűlés elnöke,

3. a kormány képviselői,

4. az érintett ország diplomáciai képviseletének vezetője,

5. a Diplomáciai Testület képviselői (ha kívánnak koszorúzni),

6. a pártok a parlamenti nagyságuk sorrendjében,

7. a társadalmi szervezetek képviselői,

8. a fegyveres erők képviselői,

9. a helyhatóság képviselői.

A szervezők a kialakított sorrendben teszik sorba a koszorúkat, melyeket a kadét koszorúvivő a koszorúzók előtt viszi. A koszorúzókat jobboldalra kell kérni, baloldalon fekszenek a koszorúk. A narrátor sorrendnek megfelelően indítja a koszorúvivő kadétot, és mögé kéri a koszorúzókat. Nagyméretű koszorúknál koszorút vivőknek egyszerre kell lépniük, és egyszerre kell letenniük a koszorút. Aki koszorúz, a lerakott koszorúnál megáll, fejet hajt. A koszorúzás mindig zenére történik

Forrás: http://elib.kkf.hu/edip/D_14101.pdf

JELEZZE IGÉNYÉT SEGÍTÜNK!:

+3670/344-6204

honvedsuli.info@gmail.com

 

Cikkek

Március 15.

2017.03.19

Tisztelet a Bátraknak!

 
Teljes bejegyzés